Märkning

Arbetssätt och material

Vi utför märkning av samtliga ingående komponenter, allt från pumpar och ventiler till tankar och annan utrustning. Design och framtagning av skyltar och annat material sker enligt ert önskemål med hänsyn till aktuella lagar och regler.

Vi har noga valt vår leverantör av skyltmaterial genom dennes gedigna erfarenhet av skylttillverkning, support och snabba leveranser! De vanligaste skyltarna är tillverkade i akrylplast , texten är graverad och det ger en mycket lång livslängd!.

De material som används till skyltarna är akrylplast, stål och etiketter. Skyltar för bruk utomhusbruk är extra utsatta och de kan (om så önskas) beläggas med uv-laminat för att de ska bli extra tåliga mot solens strålar och dess blekning.

Montage av skyltar (akrylplast) utförs genom att vi använder för ändamålet anpassande tillbehör, ex, plastbelagd ståltråd, popnit, skruv, lim, industritejp eller plast/stålstrips.

Vi utför även montage av skyltmaterial som redan finns framtaget av er internt!

I de fall där det saknas möjlighet att montera skyltarna direkt på utrustningen så rekommenderar vi att man tillverkar en extern fastsättningsanordning (Vi kan som tillägg tillgodose er med detta) som kan sättas i direkt anslutning till berörd utrustning.

Montage av processkylt vid Metsä Board - Projekt Ursus - 2023

Erfarenhet

Vi har stor erfarenhet av rörmärkning samt hur olika processavsnitt och kemikalier skall märkas.
När vi märker rör, cisterner samt övrig processutrustning arbetar vi med etablerade standarder så som SSG och SIS som följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Vi utformar märkningen av tankar och lossningsplatser i enlighet med CLP-förordningens faropiktogram och SSG. Vi ansvarar även för märkningsprojekt från början till färdigmärkta anläggningar. Vi har stor erfarenhet av att ta fram hur olika processavsnitt och kemikalier skall märkas.

När vi märker rör, cisterner samt övrig processutrustning arbetar vi med etablerade standarder så som SSG och SIS som följer Arbetsmiljöverkets föreskrifter.

Vi arbetar med allt ifrån inventering av rörsystem, flödesscheman (P&ID) samt ämnenas och kemikaliernas egenskaper till val av skyltmaterial/typ och slutligen montering av skyltarna.

Vi levererar en helhetslösning av kemikaliemärkning.

Rulla till toppen